sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Piparimudcake

Loppiaisen illan istujaisiin päätimme jauhopeukaloida tämmöisen kakun. Bongasimme riseptin K-Ruoka joulukuun numerosta. Heti reseptin nähtyämme, olemme odottaneet innolla sen käyttöön ottoa. Nyt itse reseptiin, alhaalta löydät tuttuun tapaan arvostelumme kakusta.


Aineet:
150g voita tai leivontamargariinia
200g taloussuklaata
2,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1tl kanelia
0,5tl inkivääriä
0,5tl kardemummaa
0,5tl neilikkaa
4 kananmunaa
1dl sokeria
1dl siirappia
(Pinnalle tomusokeria)




Valmistus:
Käytä halkaisijaltaan 24cm olevaa irtopohjavuokaa, jonka pohjan vuoraat leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat. Aloita sulattamalla voi kattilassa. Sulamisen jälkeen ota kattila pois liedeltä ja lisää siihen suklaa paloina. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Sekoita erillisessä astiassa vehnäjauhot, leivinjauho ja mausteet sekaisin. Ota vielä kolmas astia ja vatkaa tässä huoneenlämpöiset munat, sokeri ja siirappi. Varmista, että vaahdosta tulee napakkaa. Lisää hieman jäähtynyt suklaa-voi seos vaahdon sekaan varovasti sekoitellen. Lisää vielä jauhoseos. Kaada taikina vuokaan ja paista 200°C uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Muista, että kakku saa jäädä hieman raa'aksi keskeltä!



Arvio:
Jälleen kerran odotimme leipomukseltamme paljon. Odotusta lisäsi reseptin lisäksi mahtavat ja herkullisen näköiset kuvat. Harmiksemme piparimudcake ei silti täyttänyt saappaitaan edes puolilleen. Kakku maistui kuivalta, joka toki saattoi johtua siitä, ettemme käyttäneet suklaata sen kaapista puuttumisen vuoksi. Mudcake oli liian mausteinen, eikä siitä tullut mieleen piparit. Toinen meistä piti enemmän rapsakoista reunoista ja toinen pehmeämmästä keskiosasta. Suosittelemme vahtimaan paisto aikaa tarkasti!! Vaikka mudcake tuntuisi liian löysältä, se kyllä tiivistyy uunista ottamisen jälkeen.
2/5

Laittakaa toki ehdotuksia, mitä haluaisitte meidän testaavan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti