Aineet:
170g huoneenlämöistä voita
1 4/5dl fariinisokeria
3/5dl sokeria
1 huoneenlämpöinen muna
2tl vaniljasokeria
4 3/4dl vehnäjauhoja
2tl maissitärkkelystä
1tl ruokasoodaa
Täytteeseen:
n.100g tummaasuklaata
Ohje:
Ota heti aluksi voi ja muna huoneenlämpöön. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys. Vatkaa erillisessä kulhossa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Kun vaahto on kuohkeaa, lisää siihen muna ja vaniljasokeri samalla kevyesti vatkaten. Lisää toisessa kulhossa olevat kuivat ainekset ja rouhittu suklaa vaahtokulhoon, sekoita varovasti tasaikseksi massaksi. Laita taikina olemaan jääkaappiin 30minuutiksi.
Tämän jälkeen tee taikinasta pieniä keksejä uunipellille. Paista keksejä 8-10minuuttia 175°C. Muista vahtia: vähemmän on enemmän!
Kun keksit ovat jäähtyneet täytä keksit sulatetulla (hieman jäähtyneellä) suklaalla ja laita kylmään jähmettymään.
Arvosanaksi muodostui tälläkertaa 2,5/5
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti