lauantai 13. toukokuuta 2017

Kinderpiirakka aka suklaapiirakka

Heissan kaikille! Tänään tulee loistava resepti, vaikkapa ensi vuoden pääsiäispöydän kruunuksi. Toki suosittelemme kokeilemaan tätä aijemminkin, jos sokerihammasta alkaa kunnolla jomottamaan. Pohjan ohje on Suklaapossu -blogista ja päällys Allergialeivontaa -blogista.




Aineet:

Pohja: 
8 dl vehnäjauhoja 
  4.5 dl sokeria 
1 dl hyvää, tummaa kaakaojauhetta 
1 tl suolaa 
2 tl ruokasoodaa 
1 tl vaniljasokeria 
2 rkl (valkoviini)etikkaa 
1.5 dl öljyä 
5.5 dl vettä 

Ohje: Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon loput aineet. Sekoita tasaiseksi ja levitä leivinpaperoidulle pellille. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Varo paistamasta liikaa.


Voikreemi:
150 g voita
1 tl vaniljasokeria
5 dl tomusokeria

1 rkl vettä


Pinnalle:
200 g maitosuklaata
50 g valkosuklaata

Ohje: Sekoita sulatettu voi ja maito keskenään. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet (siivilän läpi). Kaada leivinpaperilla vuorattulle pellille. Paista 200 asteessa n. 20min. 

Ota uunista, anna jäähtyä. Notkista huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella pehmeäksi. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä voikreemi piirakan pinnalle nuolijan avulla. Anna kreemin jähmettyä viileässä. 

Sulata molemmat suklaat. Levitä maitosuklaa jähmettyneen  voikreemin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Sulata myös valkosuklaa ja koristele pinta valkosuklaaraidoilla tai marmorikuvioin.

(Marmorointia varten vedä suoria viivoja tasaisin välein. Vedä sen jälkeen ohuella tikulla viivoja kohtisuoraan raitoihin nähden, joka toinen viiva ylhäältä alas ja joka toinen viiva alhaalta ylös.) Anna jähmettyä ja leikkaa piirakasta reunat pois, niin saat siistejä paloja. Tarjoile!


Tämäkin, kuten kaikki ohjeemme tuppaavat, sopii erityisesti suklaan palvojille, erityisesti Kinder-suklaiden ystäville. Erityisesti pidimme piirakan päällä olevasta paksusta suklaakuorrutteesta, se todellakin vei kielen mennessään! Pohja oli mehevä ja aavistuksen jopa ihanan tahmainen, mutta ehkä öljyn käytön vuoksi hieman mauton. Tämä oli kuin mokkapala, mutta mokkakuorrutteen tilalla on voikreemi ja suklaata. Toisaalta päällyksen makeus tasapainottui hieman mauttomammasta pohjasta. Päällys eli voikreemin ja maitosuklaan yhdistelmä todellakin maistui meistä hyvin paljon Kinder -suklaalle, joten tämä piirakka on erityisesti Kindereistä pitäville. Makeaahan tämä tietysti oli, mutta niinhän sen kuuluukin.

Arvosana: 3,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti