Aineet:
Pohja:
8 dl vehnäjauhoja
4.5 dl sokeria
1 dl hyvää, tummaa kaakaojauhetta
1 tl suolaa
2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl (valkoviini)etikkaa
1.5 dl öljyä
5.5 dl vettä
Ohje: Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon loput aineet. Sekoita tasaiseksi ja levitä leivinpaperoidulle pellille. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Varo paistamasta liikaa.
Voikreemi:
150 g voita
1 tl vaniljasokeria
5 dl tomusokeria
1 rkl vettä
Pinnalle:
200 g maitosuklaata
50 g valkosuklaata
Ohje: Sekoita sulatettu voi ja maito keskenään. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet (siivilän läpi). Kaada leivinpaperilla vuorattulle pellille. Paista 200 asteessa n. 20min.
Ota uunista, anna jäähtyä. Notkista huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella pehmeäksi. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä voikreemi piirakan pinnalle nuolijan avulla. Anna kreemin jähmettyä viileässä.
Sulata molemmat suklaat. Levitä maitosuklaa jähmettyneen voikreemin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Sulata myös valkosuklaa ja koristele pinta valkosuklaaraidoilla tai marmorikuvioin.
(Marmorointia varten vedä suoria viivoja tasaisin välein. Vedä sen jälkeen ohuella tikulla viivoja kohtisuoraan raitoihin nähden, joka toinen viiva ylhäältä alas ja joka toinen viiva alhaalta ylös.) Anna jähmettyä ja leikkaa piirakasta reunat pois, niin saat siistejä paloja. Tarjoile!
Ota uunista, anna jäähtyä. Notkista huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella pehmeäksi. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä voikreemi piirakan pinnalle nuolijan avulla. Anna kreemin jähmettyä viileässä.
Sulata molemmat suklaat. Levitä maitosuklaa jähmettyneen voikreemin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Sulata myös valkosuklaa ja koristele pinta valkosuklaaraidoilla tai marmorikuvioin.
(Marmorointia varten vedä suoria viivoja tasaisin välein. Vedä sen jälkeen ohuella tikulla viivoja kohtisuoraan raitoihin nähden, joka toinen viiva ylhäältä alas ja joka toinen viiva alhaalta ylös.) Anna jähmettyä ja leikkaa piirakasta reunat pois, niin saat siistejä paloja. Tarjoile!
Tämäkin, kuten kaikki ohjeemme tuppaavat, sopii erityisesti suklaan palvojille, erityisesti Kinder-suklaiden ystäville. Erityisesti pidimme piirakan päällä olevasta paksusta suklaakuorrutteesta, se todellakin vei kielen mennessään! Pohja oli mehevä ja aavistuksen jopa ihanan tahmainen, mutta ehkä öljyn käytön vuoksi hieman mauton. Tämä oli kuin mokkapala, mutta mokkakuorrutteen tilalla on voikreemi ja suklaata. Toisaalta päällyksen makeus tasapainottui hieman mauttomammasta pohjasta. Päällys eli voikreemin ja maitosuklaan yhdistelmä todellakin maistui meistä hyvin paljon Kinder -suklaalle, joten tämä piirakka on erityisesti Kindereistä pitäville. Makeaahan tämä tietysti oli, mutta niinhän sen kuuluukin.
Arvosana: 3,5/5
Arvosana: 3,5/5
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti