lauantai 8. heinäkuuta 2017

Fudge-valkosuklaahippukeksit munaton

Hei taas kaikille! Tänään jaamme teille ohjeen arvostelun kera! Tänään teimme valkosuklaahippukeksejä joihin laitoimme fudgepaloja.



Fudge-valkosuklaahippukeksit n.40kpl (riippuen koosta)

Aineet:
125g leivontamargariinia
0,75dl ruokosokeria (voi korvata tavallisella)
1dl fariinisokeria (kevyesti mittaan painettuna)
1tl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
150g valkosuklaata
50-100g fudgeja tai muita toffeekarkkeja

Ohje:
1. Leikkaa suklaa ja fudget haluamasi kokoisiksi hipuiksi. 
2. Vatkaa leivontamargariini ja sokerit vaahdoksi. 
3. Sekoita toisessa astiassa vehnäjauhot, ruokasooda ja suola.
4. Lisää jauhoseos margariinisokerivaahtoon ja sekoita.
5. Lisää valkosuklaa- ja fudgehiput keksitaikinaan ja sekoita tasaiseksi. 
6. Laita haluamasi kokoisia kokkareita pellille ja paista 180°C n. 8 min riippuen keksien koosta ja uunista. Keksien tulee olla kypsynyt juuri ja juuri reunoilta, mutta keskiosan kuuluu olla liki raaka sillä ne kovettuvat vielä jäähtyessään. Kovempia keksejä halutessasi paista n. 10 min.



Arvostelu:
Keksit olivat juuri niin hyviä kuin ne kuulostavat. Teimme kekseistä pehmeitä, joten kovemmista emme niin varmasti voi sanoa, mutta nämä taikinaiset olivat oikein maistuvia. Ihanan tahmea sisus yhdistettynä valkosuklaan sekä toffee sattumiin. Fudge ja valkosuklaan maut sopivat mielestämme hyvin yhteen, ainakin tällä tavalla kekseissä. Kekseissä oleva suola tuntui hiukan tasapainottavan makeutta, vaikkei sitä läpi tietenkään maistunut. Ja kokonaisuudessaan keksi oli silti makea. Oikein hyvä keksi, tälläisiä ei kaupastakaan löydy!
Arvosana: 4/5



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti