sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Kaurateeleivät

Eilen teimme lauantai-illan piristykseksi teeleipiä. Teeleivät ovat siitä mainio leipomus, että ne ovat erittäin nopeita ja helppoja, mutta myös maukkaita! Resepti siis sopii kelle vain ja sitä pystyy muuntelemaan oman maun mukaan. (Esim. erikoisvehnäjauhojen sijaan voi toki käyttää normaalejakin venhäjauhoja!!)



Taikina:
2,5dl kaurahiutaleita
1,5dl erikoisvehnäjauhoja 
1dl ohrajauhoja
2tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
1tl sokeria
50g voita
2,5dl maitoa

Ohje:
Jos haluat käyttää voita tai leivontamargariinia juoksevan rasvan/öljyn sijaan, sulata heti aluksi voi ja anna sen jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet kulhossa, lisää voi ja maito. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa jauhoja, jos taikina on liian vetelää leipomiseen. Taputtele jauhojen kanssa kahdeksi isoksi tai useaksi pieneksi leipäseksi. Ripottele päälle halutessasi siemeniä, ja jaa taikinapyörällä osiin, jos teit kaksi isoa leipästä. Paista 250°C noin 10min. 




Teeleivistä tuli maukkaita ja mukavia suuhunpantavia. Suolaa olisi voinut olla hieman reilummin sekä paistoaika pitempi, sillä olisimme kaivannut ihanaa rapeutta enemmän. Mielestämme teeleivät maistuivat paremmilta vasta seuraavana päivänä hieman lämmitettyinä. Näistä voisi soveltaa vaikka minkälaisia teeleipiä, esim. porkkana- tai juustovariaatioita. 
Arvosana: 4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti