Ohje:
2,5dl soijamaitoa
1rkl raakakaakaojauhetta
ripaus kardemummaa
hieman vaniljasokeria
oman maun mukaan agavesiirappia
Valmistus: Sekoita maitoon kaakaojauhe, kardemumma, vanilja ja agavesiirappi. Kuumenna seosta niin, että se lämpenee ja kaakaojauhe sekoittuu siihen kunnolla, eikä paakkuja enää ole. Maista (itse emme tajunneet tehdä tätä vaihetta, ennen kun kaakao oli jo kupeissa) ja lisää maun mukaan vaniljasokeria tai siirappia. Nauti!
Tekemämme kaakaon jälkimaku oli hiukan mauton, vaikka kaakaojauhe ja makeus siitä maitui ja varsinkin kardemumman aromi oli aika voimakas. Itse emme pitäneet kardemumman mausta, kun se oli yksin, eikä sopinut mielestämme kaakaon makuun. Ensikerralla jättäisimme sen pois (tai kokeilisimme lisätä jotain muuta jouluista maustetta sen kanssa, saadaksemme ehjemmän makukokonaisuuden). Saman aikaisesti oli montaa makua ja ne sekoittuivat melko oudosti ja kuitenkin kaakao oli laimean makuista. Olisimme siis laittaneet enemmän kaakaojauhetta saadaksemme kaakaosta tummempaa ja maukkaampaa. Myös agavesiirapin maussa oli jokin outo vivahde, josta emme pitäneet, mutta tämä on taas meidän kokemuksemme kyseisestä tuotteesta. Ohjeesta voisi saada hyvän muokkailemalla, mutta ylläolevalla ohjeella, emme kaakaota uudestaan tekisi. Kaakao oli mielestämme 1,5 / 5 koska sitä olisi voinut saada muokattua paremman makuiseksi. Kaakaon makua olisi ollut helppo muokata kuumennusvaiheessa, joten siitä voisi saada muokattua itselle maistuvaa juomaa, jos ohjeen määrät eivät miellytä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti