Taikina:
115g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
115g pehmeää margariinia tai voita
115g fariinisokeria
2 kananmunaa kevyesti vatkattuina
Kahvisiirappi:
4-5rkl vahvaa kahvia
25g tomusokeria
Kuorrutus:
2dl kuohukermaa
Nonparelleja tai kaakaojauhetta
Ota munat ja margariini ajoissa huoneenlämpöön, niin vatkaaminen helpottuu!
Aloita siivilöimällä vehnäjauhot ja leivinjauhe isoon kulhoon. Lisää jauhoihin huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri ja munat joista olet haarukalla kevyesti vatkaamalla rikkonut rakenteen. Vatkaa seos sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Lusikoi taikina 12 paperivuokaan ja paista 180 C 15-20 minuuttia uunista riippuen.
Paiston aikana valmista kahvisiirappi. Keitä kahvi ja mittaa 4-5rkl kahvia kattilaan. Lisää tomusokeri ja kuumenna hitaasti kunnes tomusokeri liukenee kahviin. Anna sitten seoksen kiehua sekoittellen noin minuutin ajan. Jäähdyttele seosta 10minuuttia. (Tai vie kattila ulos lumihankeen pariksi minuutiksi) Ota kuppikakut uunista ja anna jäähtyä pari minuuttia. Pistele kakkusiin reikiä haarukalla ja voitele kahvisiirapilla. Jätä kuppikakut jäähtymään.
Kun kakkuset ovat kunnolla jäähtyneet, vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja pursota se kuppikakkuihin. Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi nonparelleillä tai kaakaojauheella. Laita valmiit kuppikakut kylmään, ellet tarjoa niitä välittömästi!
Resepti oli helppo ja nopea toteuttaa, ainoastaan aineiden punnitseminen hieman hidasti toimintaa. Jos mahdollista kannattaa ehkä käyttää 2,5dl kuohukermaa, niin saa enemmän täytettä yhteen kakkuseen. Valmiit syötävät olivat todella maukkaita, kahvin aromi maistui juuri sopivasti. Kuppikakku ei ollut liian makea, vaan niitä olisi voinut napostella useammankin.
Arvosana: 4/5
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti