lauantai 18. maaliskuuta 2017

Brookies

Juhlimme tässä vähän aikaa taaksepäin hyvän ystävämme syntymäpäiviä. Kun tuttuun tapaan kaikki herkut olivat oikeastaan syöty, päätimme ottaa ja tekaista brookieita. Pidämme kaikki kovasti sekä mutakakusta että kekseistä, joten ne molemmat yhdessä mikään ei voi mennä pieleen! Resepti on k-ruoka -sivulta.







Resepti:

BROWNIETAIKINA
150g tummaasuklaata
75 g voita
1rkl leivontakaakaojauhetta
1,5dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
1/4tl suolaa
2 kananmunaa

KEKSITAIKINA
75g voita
1,25dl sokeria
1 kananmuna
2dl vehnäjauhoja
50g suklaata
1tl leivinjauhetta

Aloita sulattamalla rasva kattilassa, ja siirrä tämän jälkeen kattila sivuun. Sulata paloiteltu suklaa lisäämällä se kuuman rasvan joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos suklaa-rasvaseokseen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää munat taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa suorakaiteen muotoinen piirakkavuoka (noin 16 x 26 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista browniepohjaa 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Muista, että brownie saa jäädä meheväksi.

Valmista sillä aikaa kun brownie on uunissa cookietaikina. Vaahdota aluksi rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon kananmuna. Sekoita sitten kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Ripottele cookietaikinaa pieninä nokareina tasaisesti brownien pinnalle. Jatka leipomuksen paistamista noin 15 minuuttia. Jäähdytä brookie kokonaisena ja leikkaa jäähtyneenä pieniksi annospaloiksi (noin 20 palaa).


Meillä brookie jäi hieman liian raa'aksi, se oli hyvin taikinamaista, jonka vuoksi brookieseja ei voinut kovin montaa palaa syödä ennenkuin alkoi jo tökkimään. Tahmaisuuden voi huomata kuvista, sillä palat eivät edes irronneet leivinpaperista nätisti. Emme kuitenkaan pitäneet brookieseja uunissa ohjeessa ollutta aikaa, sillä pelkäsimme niiden ylipaistumista, sillä uunimme on yleensä tehokas. Tällä kertaa aika oli kuitenkin silti liian vähäinen. Paistamisessa saa siis olla tarkka. Brookien keksitaikina ei oikein maistunut, toki syynä voi olla brookien raakuus. Lisäksi olisimme halunneet keksitaikinaa lisää brookieeseen, joten jatkossa etsimme ehkä toisen ohjeen. Maku oli myös hyvin makea, mutta toki tämän ansiosta sitä riitti pidempään. Vaikka tämä leipomus ei ollut suurmenestys, teemme sitä varmasti jatkossa uudelleen. 
Arvosana 3,5/5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti