Aineet:
140g vehnäjauhoja
(suurin piirtein!) 1,75tl leivinjauhetta
140g margariinia
140g sokeria
2 isoa kananmunaa kevyesti vatkattuina
1tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
1rkl maitoa
1rkl kaakaojauhetta liotettuna 1,5rkl kuumaa vettä
2dl vispikermaa
haluamisiasi koristeita
Resepti:
Siivilöi jauhot ja leivinjauhe isoon kulhoon. Riko munat erilliseen astiaan ja vatkaa kevyesti haarukalla rakenne rikki. Lisää munat, PEHMEÄ margariini ja sokeri jauhojen joukkoon. Vatkaa seos sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi.
Tämän jälkeen jaa taikina kahteen kulhoon. Sekoita toiseen vaniljauute tai -sokeri. Jos käytät vaniljasokeria, voit laittaa sitä hieman enemmän kuin ohjeessa lukee. Keitä vedenkeittimessä vettä. Kaada esim. mukiin 1,5rkl kuumaa vettä ja lisää sinne 1rkl kaakaojauhetta, sekoita. Lisää kaakaoseos eri puolikkaaseen taikinaa kuin vanilja ja sekoita huolellisesti.
Aseta pellille 12 kuppikakkuvuokaa. Lusikoi vuokiin vuorotellen molempia taikinoita, Paista kuppikakkuja 15-20minuuttia 180°C asteessa. Muista vahtia kakkusia, sillä paistoaika riippuu uunista. Kypsän kuppikakun tunnistat painamalla sitä kevyesti sormella; valmis kakkunen tuntuu kiinteältä ja näyttää kohonneelta. Anna jäähtyä.
Vaahdota vispikerma sähkövatkaimella ja lusikoi sitä hyvin jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele esim. nomprelleilla tai suklaarouheella. Nauti!
Resepti on yksinkertainen ja nopea toteuttaa. Joitain saattaa ärsyttää aineiden määrien ilmoittaminen gramma muodossa, mutta tällä tavoin saat mitattua ainesten määrät tarkemmin. Kannattaa kiinnittää huomiota, että margariini tosiaan on pehmeää! Valmiit kuppikaut olivat suussa sulavan hyviä ja niitä söi huomaamattaan usemman kerralla. Maku on sopivan makea eikä lainkaa tylsä. Jotenkin nämä kuppikakut vain iskivät ja syvälle.
Arvosana: 4/5
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti