Resepti:
2dl vispikermaa
3/4dl sokeria
1/2dl limetinmehua
1-2tl vaniljasokeria
Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan ja sekoita. Keitä seosta noin 3minuuttia, voimakkaasti poreillen. Muista sekoittaa koko ajan, ettei pala pohjaan!
Purista limetinmehu erilliseen astiaan. (yhdestä pienestä limetistä tulee melkein vaadittu määrä mehua, voit lisätä joukkoon sitruunamehua jos määrä jää vajaaksi.) Sekoita 1rkl kermasokeri seosta limetinmehun joukkoon ja seoita. Seoksen kuuluu juoksettua. Kaada tämän jälkeen seos lopun kermasokeri seoksen joukkoon ja sekoita. Mausta vaniljasokerilla. Jaa limepossetit annoskulhoihin, reseptistä tulee 2-4 annosta, riippuen halutusta määrästä/henkilö. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3tuntia. Lisää tarjoiltaessä päälle esim. mustikoita ja mansikoita.
Limepossetit olivat mieleemme. Pidimme kovasti niiden pehmeästä rakenteesta sekä limetin hapokkuuden ja sokerin makeuden yhdistelmästä. Me jaoimme seoksen neljään annoskulhoon, mutta vaikka limepossetit ovatkin melko makeita, olisimme kaivanneet hieman lisää suuhunpantavaa. Kannattaa siis miettiä kaksinkertaistaako ohjetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti