sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Limeposset

Tänään teimme eräänlaisia "vanukkaita" jälkiruuaksi, päivän piristykseksi.  Limepossettien itse valmistus on helppo, mutta niiden täytyy hyytyä jääkaapissa monta tuntia. Joten muistathan tehdä ajoissa!



Resepti:
2dl vispikermaa
3/4dl sokeria
1/2dl limetinmehua
1-2tl vaniljasokeria

Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan ja sekoita. Keitä seosta noin 3minuuttia, voimakkaasti poreillen. Muista sekoittaa koko ajan, ettei pala pohjaan! 
Purista limetinmehu erilliseen astiaan. (yhdestä pienestä limetistä tulee melkein vaadittu määrä mehua, voit lisätä joukkoon sitruunamehua jos määrä jää vajaaksi.) Sekoita 1rkl kermasokeri seosta limetinmehun joukkoon ja seoita. Seoksen kuuluu juoksettua. Kaada tämän jälkeen seos lopun kermasokeri seoksen joukkoon ja sekoita. Mausta vaniljasokerilla. Jaa limepossetit annoskulhoihin, reseptistä tulee 2-4 annosta, riippuen halutusta määrästä/henkilö. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3tuntia. Lisää tarjoiltaessä päälle esim. mustikoita ja mansikoita.


Limepossetit olivat mieleemme. Pidimme kovasti niiden pehmeästä rakenteesta sekä limetin hapokkuuden ja sokerin makeuden yhdistelmästä. Me jaoimme seoksen neljään annoskulhoon, mutta vaikka limepossetit ovatkin melko makeita, olisimme kaivanneet hieman lisää suuhunpantavaa. Kannattaa siis miettiä kaksinkertaistaako ohjetta. 
4/5

Emme tiedä mitä tässä kuvassa tapahtui kun tuli niin voimakas punaisenruskea väri, mutta tässä vielä toinen kuva limepossesta mustikoilla koristeltuna



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti