lauantai 15. lokakuuta 2016

Porkkanakakku

Hei kaikki! Tänään testasimme erään munattoman porkkanakakkuohjeen, jonka löysimme ylös kirjoitettujen reseptien joukosta. Kakku oli kostea, mutta siksi myös ehkä hiukan tiivis(kuten alla olevasta kuvasta näkyy). Kovin kuohkea kakku ei ehkä ollut, mutta sen rakenne oli kuitenkin mukavan pehmeä. Kakku oli kaikinpuolin erittäin maukasta. Vanilijan maku sopi mielestämme hyvin porkkanakakun kuorrutteeseen. Jos tykkää ohuesta kuorrutekerroksesta, muttei keksi vaniljatuorejuuston toiselle 100g käyttöä, voi kakun halkaista ja laittaa osan täytteeksi tai levittää kuorrutetta myös reunoille. Ohje oli myös erittäin helppo ja nopeakin, porkkananraastamista lukuunottamatta. Suosittelemme tekemään tällä ohjeella, jos pitää kosteahkosta koostumuksesta ja vanilijaisesta sekä makeasta kuorrutteesta. Mielestämme ohje oli hyvä. Arvosanaksi voisimme antaa 3,5/5 sillä tulemme tekemään varmasti tällä ohjeella porkkanakakkua uudestaankin.




Ohje:

TAIKINA

3 dl hienoksi raastettua porkkanaa

2 dl fariinisokeria
1 1/4 dl rypsiöljyä
3/4 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1/4 dl perunajauhoja (tai maissitärkkelysjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl neilikkaa ja 1 tl kanelia

KUORRUTE
100-200g vanilijatuorejuustoa
tomusokeria maun mukaan

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (itse käytin halkaisijaltaan 26cm olevaa vuokaa). Laita uuni lämpiämään 175°C.  Raasta porkkanat raastimen pienellä terällä ja painele raaste melko tiiviisti mitta-astiaan. Sekoita keskenään öljy, fariinisokeri ja maito. Sekoita toisessa astiassa kuivat aineet. Lisää öljyseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita. Lisää lopuksi vielä porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi. Paista 175°C n. 25-40min. Paistoaika riippuu uunista ja vuoasta, joten tarkkaile kakkua ja kokeile tarvittaessa tikulla. Kun kakku on tullut uunista, anna sen jäähtyä, ennenkuin kuorrutat sen.



Itse käytimme kuorrutteeseen vain 100g vanilijatuorejuustoa, joten jos tykkäät paksummasta kuorrutekerroksesta, suosittelen laittamaan enemmän.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti