sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Nyt pinnalla: Halloween

Jokainen meistä varmasti tietää halloweenin, muuta harva silti täällä Suomessa juhlii sitä. Nyt päätimme kuitenkin pitää pienet illanistujaiset halloweeenin kunniaksi. Tällä kertaa emme silti muokanneet herkkuja halloween tyyliin. Ajattelimme kuitenkin tulla jakamaan teille illan pääherkun, suklaafudgekakun ohjeen. Resepti on otettu kaneli & sokeri lehdestä.








Pohja
150g voita
2 munaa
2,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1rkl kylmää kahvijuomaa
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhoja
1tl leivinjauhetta



Suklaafudgekuorrutus
1,5dl vispikermaa
1,5dl sokeria
2rkl vaaleaa siirappia
100g tummaa suklaata
75g voita (huoneenlämpöisenä)

Pinnalle
2tl kaakaojauhetta

Pohja: Aluksi sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi ja lisää kahvi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siiviliö ne munasokeri vaahtoon. Lisää sitten jäähtynyt voi ja sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan (halkaisija mielellään 24cm) ja voitele vuoan reunat hyvin. Kaadas sitten taikina vuokaan ja paista 175°C noin 25minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä mutta hieman kostea. Muista muokata paistoaikaa jos vuoka on erikokoinen! Anna pohjan jääthtyä vuoassaan. 












































Kuorrutus: Mittaa kerma, sokeri, siirappi ja paloiteltu suklaa kattilaan. Kuumenna seosta pikku hiljaa kunnes aineet ovat sulaneet. Kiehuta seosta noin 5 minuuttia, kunnes se on paksua ja kiiltävää. Sen jälkeen ota kattila pois liedeltä ja lisää sinne huoneenlämpöinen voi. Sekoittele seosta 10 minuuttia. Kaada kuorrutus vuokaan jäähtyneen pohjan päälle (älä siis irrota vuoasta reunoja) ja anna kiinteytyä jääkapissa vähintään 2h, mielellään yön yli.
Tarjoilessasi kakkua voit siivilöidä pinnalle kaakojauhetta ja laittaa lisukkeeksi kermavaahtoa tai jäätelöä.


























Mielestämme pohjan tekeminen oli melko yksinkertainen, sen osaisi peruskokkikin. Kuorrutus oli taas haastavampi, Harmaita hiuksia aiheutti kiehuttaminen, vaarana on seoksen pohjaan palaminen ja löysäksi jääminen. Maistoimme kakkua jo kahden tunnin jälkeen, kuorrutus oli jähmettynyt hyvin, ja kakku maistui hyvältä mutta oli erittäin makeaa. Pienikin suupala vie jo makena himon. 
Yön yli levänneenä kakku maistui vieläkin paremmalta, maut olivat selkeämmin esillä.






Suklaafudgekakku on erittäin maukas ja suklainen. Vaikka kakku ei ole kovin kookas, se sopii silti isommallekkin seurueelle makeutensa ansiosta. Kakku sopii siis kaikille sokerihiirille, jotka haluavat luxusta arkeen! Arvosanaksi antaisimme 4,5/5





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti