tiistai 20. kesäkuuta 2017

Itsetehtyjäätelö

Oletko sinäkin joskus miettinyt, että haluaisit kokeilla tehdä itse jäätelöä? Olet kuitenkin ajatellut siihen tarvittavien aineiden olevan outoja ja teon vaikeaa sekä kallista. Niin mekin ajattelimme, mutta päätimme silti rohkaistua ja kokeilla, ihan teitä ajatellen!
Vaikka resepti ei ole kamalan monmutkainen tai vaikea, suosittelemme silti haasteeseen ryhtyvän leipojan olevan hieman 'amatööriä' parempi. Ohjeen löysimme Liian hyvää -blogista.




Aineet:


5 dl laktoositonta vispikermaa (tai vaahtoutuvaa vanilijakastiketta)

1 tl vaniljasokeria

1 prk kondensoitua maitoa (esim. Tørsleffs konsenderad mjölk, sockrad, 397 g)
0,6 dl glukoosisiirappia
2 dl kinuskikastiketta (lakritsi- tai suklaakastiketta)
(1/2 pss (85 g) suklaahippuja  (fudgehippuja , tms.))



Ohje:
1. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri (tai vaahtoutuva vanilijakastike) vaahdoksi.

2. Lisää sekaan kondensoitu maito ja glukoosisiirappi. Vatkaa seos vielä kunnolla sekaisin.

3. Laita kahteen kannelliseen rasiaan kerroksittain jäätelömassaa ja suklaakastiketta, päällimmäiseksi kerros jäätelömassaa. (Ripottele päälle vielä halutessasi suklaahippuja)

4. Vie rasiat jäätymään vuorokaudeksi. Jäätelö on hyvän rakenteista, jäätynyttä vaan ei kivikovaa. 

Huom! Vaahtoutuvaa vanilijakastiketta käyttämällä jäätelöstä tulee erittäin makeaa, eikä kastiketta tarvitse käyttää paljoa.


vaahtoutuva vaniljakastike

Vaahdotetun vaniljakastikkeen sekaan lisätty kondensoitu maito ja  glukoosisiirappi

Valmis jäätelömassa


Heti ensiksi täytyy sanoa, ettei tämä jäätelö tietenkään voita ainakaan kaikkia kaupanjäätelöitä. Tietenkin lisäaineilta maistuvat litran pakettijäätelöt itse tehty jäätelö peittoaa mennen tullen, mutta ei välttämättä omaa lemppari jäätelöäsi. Kyse on kuitenkin maku asioista, joten suosittelemme tekemään, hiukan erilaiselta tämä kuitenkin maistuu! Itse tekemällä vältät ainakin lisäaineet ja tiedät varmasti mitä syöt.

Teimme itse jäätelömme Flora vanillaan, ja jäätelöstä tuli erittäin makeaa. Sitä ei pystynyt kovin paljoa syömään juuri makeutensa vuoksi. Mutta hyvää se silti oli. Ja koostumus oli samettisen sileä. Jäätelö myös suli nopeammin kuin kaupan valmistamat, mutta se ei mielestämme ollut huono asia. Pehmeämpi jäätelö on meistä juurikin pakastinkovaan verrattuna.

Suosittelemme, ettei kaikkea kastiketta kaada sekaan heti jos käyttää vanilijakastiketta, vaan laittaa vain osan ja kun jäätelö on valmista, voi oman maun mukaan lisätä kastiketta päälle. Vaahtoutuvaa vanilijakastiketta käyttämällä jäätelö voisi toimia niinkin, että jättää kastikkeen kokonaan pois ja heittää jäätelön sekaan vain suklaahippuja (esim. valkosuklaa).

Valmistamiseen tarvittaviin aineisiin meni rahaa noin 6-9€ ja ohjeesta tulee n. 2l jäätelöä. Aikaakin valmistamiseen ja jäätelön tekeytymiseen menee. Arvosanaksi annamme 4/5.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti