lauantai 3. kesäkuuta 2017

Limemustikka kakku

Tänään tulee resepti jonka olemme itse räätälöineet. Kakku on samankaltainen kuin aikasemmin tekemämme limepossetit, mutta nyt vain kakku muodossa.


Aineet:
Piirakkapohja makeaan leivontaan
2,5dl vispikermaa
n. 1dl sokeria
2 limeä (3/4dl)
1tl vaniljasokeria


Valmistus:
Aloita ottamalla piirakkapohja sulamaan tai valmistamalla itse pohja. Painele pohja vuokaan ja paista 180*C noin 15minuuttia tai kunnes pohja on saanut hieman väriä. Halutessasi voit laittaa pohjan päälle pasiton ajaksi esim. kuivia herneitä, jotka estävät taikinan mahdollisen kupruilun.
Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Valmista sillä aikaa täyte. 
Halkaisen limet ja purista mehu mittakulhoon, jos mehua ei tule riittävästi voit lisätä tarvittavan määrän sitruunamehua. Kaada seuraavaksi kerma ja sokeri kattilaan. Keitä seosta runsaasti poreillen kolmen minuutin ajan. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita kermaseosta yhden ruokalusikallisen verran limemehun joukkoon, sekoita. Kaada sitten juoksettunut limemehu kattilaan, kermaseoksen joukkoon, lisää vaniljasokeri ja sekoita. Kaada seos jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Vie vuoka kolmeksi tunniksi jääkaappiin. Kakun hyydyttyä voit koristella sen haluamallasi tavalla, esimerkiksi mustikoilla.








Pidimme kakusta, kuten pidimme limeposseteista, paljon! Pohjan ja sokerin makeus yhdistettynä limen kirpeyteen ja raikkauteen on todella toimiva yhdistelmä. Kakun valmistus on myös suhteellisen helppo eikä siihen tarvita mitään kummallisia aineita. Lisäksi teko on nopea, lukuunottamatta tietysti hyytymisaikaa. Tämä kakku on loistava jälkisruoka kesän juhliin!
Arvosana: 4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti